Beijer Electronics Group AB (publ) förvärvar det schweiziska bolaget Neratec

2019-07-08

BEIJER GROUPs affärsenhet Westermo har idag förvärvat 100 % av det schweiziska bolaget Neratec Solutions AG, ett teknologiföretag specialiserat på trådlösa nätverksprodukter med starkt fokus på tillförlitliga och robusta kommunikationslösningar för tåg och järnvägsinfrastruktur.

Neratec har ungefär 25 anställda och omsatte 6,5 MCHF motsvarande cirka 62 miljoner kronor under 2018 med en god lönsamhet. Bolaget är baserat i Bubikon i Schweiz.

“Förvärvet av Neratec stärker Westermos erbjudande till järnvägssegmentet och ger ett konkurrenskraftigt produktprogram inom Wireless som vi kan nå ut med via vårt globala försäljningsnätverk. Neratec i Schweiz kommer att bli vårt teknologicenter för industriella WLAN-produkter inom Westermo”, säger Jenny Sjödahl, CEO för Westermo.

“Vi ser fram emot att bli en del av Westermo och BEIJER GROUP. Våra kompletterande teknologier kommer att skapa ett mycket starkt erbjudande till industrin och genom Westermos försäljningsorganisation får vi en global räckvidd.” säger Jussi Harju, VD för Neratec Solutions.

“Det är glädjande att vi idag tillkännager detta första kompletterande förvärv inom affärsenheten Westermo. Efter att vår nya strategi kom på plats 2016 har vi bevisat vår förmåga med hög lönsam organisk tillväxt och nu börjar vi addera förvärv”, säger Per Samuelsson, VD och koncernchef för BEIJER GROUP.

Köpeskillingen uppgår till 5 MCHF på skuldfri basis och betalas kontant. En mindre prestationsbaserad ersättning kommer att utbetalas om vissa kriterier uppfylls. Förvärvet har en begränsad påverkan på BEIJER GROUPs resultat för 2019.


För mer information kontakta:

Vd och koncernchef Per Samuelsson tel 46 (0)40 35 86 10, mobil 46 (0)708 58 54 40
Vice VD och CFO Joakim Laurén, tel 46 (0)40 35 84 96, mobil 46 (0)703 35 84 96.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Beijer Electronics Group AB (publ) skall offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades genom ovanstående personers försorg för offentliggörande den 8 juli 2019 kl 14:00.


Beijer Electronics Group AB (publ) är en växande innovationsintensiv koncern inom affärskritisk industriell digital teknologi och IIoT. Med ett starkt fokus på kopplingen mellan människa, teknologi och data är vi stolta över att ha några av de världsledande globala företagen som våra huvudkunder. Sedan starten 1981 har BEIJER GROUP utvecklats till en multinationell koncern bestående av kompletterande affärsenheter med en försäljning på 1,4 miljarder kronor 2018.

Bolaget är noterat på NASDAQ OMX Nordic Stockholm Small Cap-lista under symbolen BELE. www.beijergroup.se